Sistemes automàtics d'extinció per aigua (Ruixadors)

Els sistemes de ruixadors d'aigua, o sprinklers, són sistemes automàtics d'extinció d'incendis per aigua. Tenen un avantatge sobre les alarmes d'incendi tradicionals perquè no només emeten un avís del foc sinó que a més l’apaguen immediatament. Els sistemes de ruixadors es posen en funcionament quan s'arriba a una temperatura determinada i aboquen aigua sobre la zona de l'incendi. Com reaccionen a la calor, només es posen en funcionament els ruixadors propers a la zona afectada. Un o dos ruixadors sovint són suficients per extingir petits incendis.

Siseyco estudiarà el risc per dissenyar el sistema més adequat dels existents:

  • Sistemes de canonada mullada: Es tracta del sistema més usat amb diferència quan es tracta de dissenyar instal·lacions de protecció per ruixadors automàtics. Tota la xarxa de canonades es troba en estàtic pressuritzada amb aigua i quan un ruixador actua perquè la temperatura ha arribat al valor de tarat del mateix, es descarrega aigua per aquest ruixador i per tots i cadascun dels que successivament es vagin obrint per efecte de la temperatura
  • Sistemes de canonada seca: La instal·lació aigües avall del lloc de control no es troba presurizada amb aigua, sinó amb aire a pressió. Els ruixadors són iguals en grandària i factor de descàrrega i funcionen de la mateixa manera ja que en el moment que es buida l'aire la canonada s'omple d'aigua, tot i que la Norma UNE EN-12845 estableix àrees d'operació majors a causa del major temps que triga l'aigua a arribar al risc. Els llocs de control emprats són sensiblement diferents als dels sistemes de canonada mullada i fins i tot poden necessitar d'un dispositiu accelerador per a grans superfícies de disseny.
  • Sistemes d'acció prèvia o pre-acció: Es tracta d'un sistema de canonada seca però amb la particularitat que requereix d'un senyal procedent d'un sistema paral·lel de detecció d'incendis que actuï sobre la vàlvula de control per alliberar l'aigua, que omplirà els canonades i es descarregarà pels ruixadors afectats per l'incendi, de la mateixa manera que en els dos casos anteriors.

Contacte

Ctra. de Molins de Rei a Sabadell Km13, Nave 88A
Polígono Industrial  Can Rosés
08191 Rubí

Tel 93 504 91 05
Fax 93 504 91 05

siseyco@siseyco2007.es (administración)
joan.casado@siseyco2007.es (comercial)